skrivbord
Möbelset

Hur stor bör ett skrivbord i kontoret vara?

Vi har olika behov och visioner i vårt vårt liv och hur allt ska fungera i det. För vissa räcker det med ett litet och enkelt utrymme medan andra föredrar stora ytor. Men det viktigaste är att kontoret ska vara rätt inredd och ge oss möjlighet till att röra oss fritt. I ett kontor är den viktigaste möbeln skrivordet.

Vilken storlek på skrivbordet vi väljer beror på hur mycket tid vi spenderar vid det. Det får inte vara för litet utrymme. Vi måste göra så vi får möjlighet till lätt rörlighet och hålla det säkert. Vi måste ha plats till fåtöljen så att vi kan sitta bekvämt i positioner som passar oss.

Det händer ändå ofta att vi inte har möjlighet till större utrymme för vårt skrivbord. Då kan en lösning vara att man köper ett litet, lätt skrivbord som inte tar upp mycket yta men ger oss plats att jobba på eller spendera tid vid.

Kontoret borde dock uppfylla rätt kriterier, vi måste ha tillgång till ljus och vi bör ha möjlighet till att hänga ett par hyllor ovan skrivbordet så att vi kan bevara de viktigaste sakerna till hands. Kontor brukar vara små utrymmen, därför är det viktigt att vi gör dem funktionella.

Mindre kontor.

Man kan välja bland många olika färger på skrivbordet och stolar, det är bara vår fantasi som sätter gränser. Rätt belyst kontor kommer göra att vi kommer ha bra användning av rummet.

Det är viktigt att vi skapat harmoni i vårt hem, vi kan skapa en estetisk ”hörna” där  vårt skrivbord är en fin prydnad och inte stökar till. Ibland kan man låta sig lockas av en original men intressan stil. Ett fint skrivbord med lådor låter oss hålla ordning genom plats till förvar. En intressan färg som ligger nära till färgen på våra möbler skapar en mysig atmosfär.

Vissa hem har större yta till kontor och kan då välja större skrivbord och möbler. Men ibland har man inte plats för ett riktigt kontor utan man får anpassa den yta man har, genom att skapa en kontor hörna.

 

 

Arthur Svensson

Jag är en arkitektstudent. Jag är intresserad av inredning och möbler. Jag älskar att rekommendera ägare av lägenheter och enfamiljshus.